Lea Alstad

Lea Alstad er en ung kunster som har levd mesteparten av livet i Trondheim, men for øyeblikket er Oslo basert.

Hun har gjennom sosial medier opparbeidet seg et stort nasjonalt og internasjonalt publikum som hun deler prosessen og bildene sine med. Bildene hennes finnes nå i hjem over hele verden: Japan, USA, Australia, Tyskland og fler.

Interessen for malerkunst startet tidlig i barndommen, og har siden brukt mye selvstendig tid til å utforske og eksperimentere. Bildene tar for seg kompleksiteten av mennesket, der hun både portretterer ansikt og kropp. Bildene av kropp er inspirert av anatomiske tegninger, der hun fanger muskelfibrene og konturene ved hjelp av penselrettningene og farger.

I portrettene hennes jobber hun lag på lag med forskjellige medium. Blant annet akryl, olje, blekk og vannfarge. Dette skaper en variasjon i tekstur og en blanding mellom abstraksjon og realisme. Flere av bildene har partier igjen til det imaginære, noe som også gjør at man får en følelse av at man kommer «under huden». 


Medieomtaler:

På kort tid har 22-åringen skapt en kjempesuksess

11 Rimelig kunstnere du bør sjekke ut

Korona og kunst: Lea Alstad

Drømmestipendet

Lea (22) fra Gamlebyen donerte maleriet sitt til TV-aksjonen. Der ble det kjøpt for en pris hun aldri hadde sett for seg

NRK rogaland

Lea Alstad kunstkolleksjon

Ønsker du et bestillingsverk av Lea Alstad? Fyll ut kontaktskjema og vi tar kontakt med deg.