Galleri M35 Collective

Kunstgalleriet M35 ble etablert våren 2021 på Grünerløkka. Et stort lokale på 300 kvadratmeter med hvite vegger var det som startet hele idéen. De hvite veggene ble fylt med norske etablerte og uetablerte kunstnere i alle aldere.

Allerede høsten 2021 startet vi opp en pop up på Tjuvholmen på Olav Selvaags plass. Der skulle vi være ut 2021, men ble værende i lokalene frem til oktober 2022 før vi flyttet inn i ny lokaler på Fru Kroghs brygge 2, også faste lokaler. Våren 2024 har vi nå både hovedgalleriet på Fru Kroghs brygge 2 og en pop up på Olav selvaags plass 4.

Hos oss i galleri M35 ønsker vi å gi deg en god opplevelse når du ser og kjøper kunst. Vi ønsker å gjøre kunst tilgjengelig for alle og ikke kun et lite segment av Norges befolkning. Derfor får du et stort utvalg av kunst i forskjellige prisklasser.

Kunstnerne i vår portefølje er både unge kunstnere, og blant de mer etablerte. De representerer ulike stilarter, alt fra pop art, street art, samtidskunst og moderne kunst. De fleste i vår portefølje er norske kunstnere, men vi har også et lite utvalg av internasjonale kunstnere.

Kvalitet og miljø

Når du handler kunst i galleri M35 er vi opptatt av kunsten er av god kvalitet. Det betyr blant annet tilnærmet alle kunsttrykk som kan kjøpes i galleriet er trykket på papir eller lerret av svært høy kvalitet.

Trykk på papir er i 100 prosent bomull, syrefritt og har en vekt på mellom 305 til 308 gram. Trykk på lerret har en vekt på 340 gram. Trykkene har en levetid på estimert 50 til 60 år. Er de i tillegg rammet inn av profesjonell rammemaker med kunstglass vil forventet levetid på kunsttrykket være et sted mellom 300 - 400 år, gitt forsvarlig oppbevaring.

Vi tenker også på miljøet ved produksjon av trykk. Det betyr at vi ikke fører store lager av alle trykkene vi har i porteføljen, men bistår kunstnerne i produksjonen ved bestilling. Slik trykkes kun det utvalget av print det er behov for. Ved å kun trykke etter bestilling øker også kvaliteten på trykkene da de ikke trengs å oppbevares uten ramme over lengre tid eller i rør.