Daniel Bryn Larsen

Daniel Bryn Larsen (1982) er en norsk fotograf fra Oslo. 

Daniel starte med å fotografere i 2018 da reiselysten tok overhånd og interessen for fotografering ble skapt vet at han ønsket å skape best mulig minner fra alle eventyrene rundt om i verden. Allerede året etter gikk det fra hobby til profesjonell virksomhet. Nå reiser Daniel årlig til Afrika hvor mange av hans fotografier er i fra. Han beskriver følgende om turene: 

"I Afrika vet jeg nøyaktig hva slags bilde jeg ønsker, og det handler om tålmodighet, observasjoner, sporing, opp klokken 4 om morgenen, kjennskap til dyrenes oppførsel og evnen til å forutse bevegelse. Alt må klaffe! Dette kommer gjennom erfaring, uker og måneder alene i bushen og ikke minst flaks! Jeg vil at bildene mine skal ta seeren rett tilbake til det intense øyeblikket bildet ble tatt. For å få det til, må jeg komme nært innpå dyrene I hverdagen og ute i naturen liker jeg et element av mennesket, helst anonymt, i motivene mine. Spesielt i naturen tror jeg vi har godt av en påminnelse om hvor mektig naturen er og samtidig huske at denne er verdt å ta vare på. "

I tillegg til fotografering av dyr og naturlivet i Afrika så arbeider Daniel også med minimalistisk gatefotografering med anonyme menneskelige subjekter. Her leker han seg med kontraster mellom lys og skygger. Han beskriver det slik: 

"I den daglige gate-fotograferingen har motivene mine stort sett alltid et anonymt menneskelig element. På den måten får man en bedre relasjon til bildet. Det “kjedelige” hverdagslige blir ved bruk av skygger, høylys og et menneskelig element, meget interessant. Jeg kan gå timesvis, dag ut og dag inn og finne små øyeblikk og motiver overalt og aldri bli lei! "