Bjørge Rødfjell

Bjørge Rødfjell jobber hovedsakelig med oljemaling og tolker det figurative uttrykket med ekspresjonistiske følelser og inntrykk fra fortid, nåtid og fremtid. Maleriene hans domineres ofte av portretter av mennesker med klare budskaper i form av valg av motiv, bakgrunn, ord og farger. Gjennom sin utdanning har han tilegnet seg solid kunnskap om teknikker, materialer og metoder som ble brukt i de gamle klassiske maleriene, og disse benytter han i stor grad i sitt eget arbeid. Disse teknikkene kombinerer han ofte med moderne maleteknikker og elementer fra street art og popart i sine kunstverk.

Bjørge Rødfjell (f. 1977) er en norsk kunstner med røtter fra Mo i Rana og Gudbrandsdalen. Han har bodd store deler av sitt liv i Akershus, og er for tiden bosatt i Røyken. Rødfjell arbeider hovedsakelig med oljemaling, og det figurative uttrykket hans preges av ekspresjonistiske følelser og inntrykk fra fortid, nåtid og fremtid er sentralt. Kunstnerskapet hans inkluderer også tegninger, skulpturer og installasjoner. Han eier og driver Galleri Rødfjell på Nærsnes hvor han presenterer egne arbeider, holder ukentlig malekurs for voksne og kunstkurs for barn og unge.

I løpet av sin kunstfaglige utdannelse har Rødfjell tilegnet seg solid kunnskap om teknikker, materialer og metoder som ble brukt i gamle klassiske malerier. Denne klassiske kunnskapen kombinerer han med moderne maleteknikker og elementer fra både Street art og Pop art. Rødfjell er en allsidig kunstner som legger stor vekt på håndverket som ligger bak portrettmalingen.

Kunstnerskapet hans domineres av portretter av mennesker, som alle viser et klart budskap gjennom motivvalg, bakgrunn, ord og farger. Rødfjell har latt seg inspirere av noen av vår tids store internasjonale kulturikoner, og de moderne og fargerike portrettene er virkelig unike. Det er nesten så man kan høre Prince synge, eller kjenne viben til Tupac Shakur fra lerretet. Et nytt hovedverk fra 2020 er en hyllest til Ari Behn. Det majestetiske portrettet er malt etter et unikt fotografi fra Aris nære venn Per Heimly, og er til minne og ære for hans liv og gode vesen. Setningen One Love er malt på billedflaten og minner oss på at den universelle kjærligheten som driver oss fremover også er med oss i livet etter døden; Vi kan ikke tilfredsstille alle, men vi kan alle oppnå store ting.

En pønkelignende skikkelse med hanekam er et gjentagende motiv i kunstverkene. Dette er Rødfjells alterego som blir betegnet som Misfits Inc., og tekstelementet preger ofte billedflaten. Misfits Inc, kan peke til at Rødfjell oppfatter og observerer samfunnet fra utsiden og gjengir dette på lerretet. Ordet kan også lede beskuerens tanker tilbake til en tid da gatekunst ble assosiert med hærverk og tagging. I dag har gatekunst derimot fått en forhøyet status som egen kunstart.

Rødfjells kunstverk har gjort seg bemerket i både inn- og utland, og hans siste utstillinger ved Galleri DC-3 på Fornebu i 2018, og sommerutstillingen på Galleri POP i Langesund 2019, endte begge med rekordsalg. Rødfjells kunst er kjøpt inn av Comfort Hotel Porsgrunn og flere norske og utenlandske private kunstsamlere. Bjørge har gjort en rekke kommisjoner for blant annet Den Indiske Ambassaden i Oslo og han malte portrettet av ordføreren i Røyken Kommune før sammenslåingen med Asker kommune ved årsskiftet 2019-2020.