Art by Blue

Stian Andresen alias Blue (1984) er en norsk pop art kunstner fra Ås.

Helt siden han var svært ung har han tegnet, og han begynte å eksperimentere med graffiti allerede som 14 åring. Senere tok han en bachelorgrad i grafisk design som førte til mange år i reklamebransjen, før han i 2018 satset fullt som kunstner. Han har nå blitt kjent for sine massive og detaljerte kunstverk innenfor Mixed Media Art.

Lidenskapen og magien bak hvert bilde, enten det er et budskap, en relasjon eller en betydning som kunden kan relatere til eller kjenne seg igjen i, er det det handler om for Stian. For å oppnå dette blander han alle fargene selv ut ifra basefarger. Her tilfører han forskjellige materialer som bladgull, utskjæringer i akryl og epoxy. Bildene er også preget av unike rammer, diverse effekter og led lys. Alle verkene hans er originalverk.

I løpet av de siste årene har hans kundegruppe utvidet seg betydelig. Stians kunst finner du hos alt fra kunstsamlere og internasjonale artister til i et hvilket som helst hjem. Til felles er at alle kundene er like viktige og har en lidenskap for kunst.

"Det er en ære og stor takknemelighet å kunne pryde veggene til så mange rundt om i verden"
- Stian

CV:

  • "PROJECT B..E" - Obos Prosjekt, Kværnerbyen, Oslo, 2019
  • "NIGHT LIFE" - Selvaag Eiendom og Tjuvholmen.no, Eget Galleri, 2020 - 2022
  • "FIREFLIES" - Michaels, Oslo, 2023
  • FOMA Festivals, Fornebu, Oslo, 2023
  • "MJ", "OBLIVION" og "THE WICKED" - M35 Collective, Tjuvholmen, Oslo, 2024