Pop art

Pop art er en kunstbevegelse som oppstod på midten av 1950-tallet og hadde stor påvirkning gjennom hele 1960-tallet. Pop art er kjent for sitt livlige og fargerike uttrykk, som reflekterte populærkulturen og gjorde den om til kunstverk. 

Pop art oppstod som en reaksjon mot den abstrakte ekspresjonismen på 1950-tallet. Kunstnere som Andy Warhol, Roy Lichtenstein, og Claes Oldenburg begynte å utforske hverdagslige gjenstander og masseproduserte bilder som inspirasjon for sine verk. De ønsket å bryte ned barrierene mellom "høy" kunst og "lav" kultur, og utforske hvordan masseproduserte objekter og massemedia påvirket samfunnet.

En av de mest tydelige kjennetegnene ved pop art er bruken av levende farger og kontrasterende mønstre. Kunstnerne tok ofte inspirasjon fra reklame, tegneserier, emballasje og kjendiskultur, og gjorde disse elementene om til kunstverk som utfordret tradisjonelle kunstneriske normer. Pop art var preget av enkle linjer, sterke kontraster og repetisjon av bilder, noe som bidro til å skape et umiskjennelig visuelt uttrykk.

Pop art var ikke bare en estetisk bevegelse; den reflekterte også samfunnets skiftende verdier og holdninger. Ved å ta opp emner som forbrukerkultur, den høye statusen som kjendisene har i samfunnet og massekommunikasjon, utfordret popkunsten betrakterne til å reflektere over den moderne verden rundt dem. Kunstverkene kunne være både kritiske og ironiske, og de skapte ofte en samtale om samfunnets verdier og prioriteringer.

Selv om pop artens høydepunkt var på 1960-tallet, har dens innflytelse fortsatt å være relevant i dagens kunstverden. Elementer av pop art kan sees i alt fra reklame og mote til gatekunst og digital design. Kunstnere fortsetter å bli inspirert av popkulturen og bruker dens ikoniske estetikk til å utforske moderne temaer og utfordre publikums oppfatninger.

Pop art er mer enn bare kunstverk; det er en feiring av populærkulturen og et uttrykk for samfunnets dynamikk og verdier. Med sitt levende og fargerike uttrykk har pop art etterlatt seg en uutslettelig innflytelse på kunstverdenen og fortsetter å inspirere nye generasjoner av kunstnere og betraktere.

Hos Galleri M35 finner du flere ulike pop art kunstnere som Art by Blue, en norsk pop art kunstner fra Ås. Han er kjent for sine massive og detaljerte kunstverk innenfor Mixed Media Art. Hans verk har budskap og betydninger som kunden kan relatere til. Stian blander farger og bruker materialer som bladgull, akryl- og epoxyutskjæringer, samt ulike rammer og LED-lys for å gi verkene sine en unik karakter. Hvert bilde han skaper er et originalverk, fylt med unike detaljer og følelser."Det er en ære og stor takknemlighet å kunne pryde veggene til så mange rundt om i verden". Trykk her for å se hans verk. 

CRIB er en annen pop art kunstner i vår porteføljen. Hun kombinerer street art og pop art med forskjellige stiler i bildene sine, og bruker ofte humor i sine verk. Hun har vært med på en rekke utstillinger i Tyskland og på Loft i Hannover ble hennes verk stilt ut sammen med blant annet Picasso og Andy Warhol. 

I 2020 var CRIB representert på Europas største pop festival i Tyskland, POPKISS. Hun har vært offisiell maler for Africola og Taittinger Champagne og hun er ansett som en av Europas beste innen Pop art. Trykk her for å se hennes kunst hos Galleri M35.

Celi, en norsk amerikansk pop art kunstner, finner du også i vår portefølje. Celis kunst er preget av lekne pop art motiver mikset sammen med klare og fargerike farger. Motivene er inspirert av dagens sosiale temaer og hun utforsker mye av kunstverdenen gjennom en tanke om at kvinner er tøffe. For å lage maleriene benytter hun mediene akrylspray og tusj på lerret. Trykk her for å se hennes kunst hos Galleri M35.