Bildet er tatt av NRK.

David Obi

David Obi (f.1980) er en nigeriansk norsk samtidskunstner.
David var en av finalistene i portrettmesterskapet på NRK i 2023.


Davids malerier er påvirket av hans flerkulturelle oppvekst i den nigerianske byen Lagos, hvor han studerte kunst ved Yaba College of Art and Technology. Gjennom kunsten stiller David spørsmål ved følelser og følelser i folks ansikt, og livet deres prøver å reflektere dem i arbeidet hans.

David jobber med forskjellige medium for å lage maleriene sine. Fra akvarell, olje, akryl, blekk og gouache. Arbeidene hans er ofte abstrakte, figurer, portretter, landskap som formidler enorme lag av lyse og sterke farger med mye detaljer og mening. Han ønsker å fange kompleksiteten i folks følelser og indre natur.

Portrettene hans syntetiserer de mange sosiale mediebildene, fotografiene og dagliglivets karakterer som inspirerer kunstnerens praksis, som alle er knyttet til den afrikanske moderne diasporaen og til den politiske og sosiale konteksten vi lever i. Da han laget denne serien, stolte kunstneren på tradisjonelle male- og tegneteknikker som han har eksperimentert med i årevis.

Hans tilnærming er metodisk, men den gir rom for intuisjon. Hvert verk begynner med en skisse, og deretter forbereder kunstneren lerretet med en lett avvasking av en nyanse. Her begynner den gestale påføringen av tykke overlappende fargelag og er hovedsakelig sentrert på karakterens ansikter hvis rike teksturer står i kontrast til de mye mer delikate penselstrøkene som brukes på andre deler av lerretet.

Bildet er tatt av NRK

Bildet er tatt av NRK