Salke, norsk graffitikunstner

Salke1

Christoffer Henriksen alias Salke1 (f.1997) er en norsk street- og popart kunstner. Christoffer startet med kunst i en alder av 10 år og har siden da utviklet sine kunstneriske stilart. Han jobber hovedsakelig med spray på lerret, men benytter også tusj og akryl. I tillegg lager han også lysinstallasjoner og skulpturer.

Salke1 har satt sitt kunstneriske preg på alt fra kontorene til Redbull, lokalene i MESH Oslo, Atea nordens ledende IT-konsern, bowlinghall, ungdomsskoler og for flere privat personer.

Gjennom kunsten ønsker Salke1 å spre glede, motivere og inspirere mennesker. Han bruker populærkultur og popreferanser som utgangspunkt for å bringe inn et snev av nostalgi, samtidig som han fornyer noe mange allerede har en tilknytning til. Målet hans er å engasjerer på et personlig nivå. Ved å kombinere kjente elementer fra fortiden med en moderne vri, håper han å gi folk en følelse av gjenkjennelse og glede.

Fargevalget i kunsten til Salke1 er bevisst sterkt og energisk. Sterke farger sprer god energi, løfter interiøret og skiller seg ut. Ønsker man et kunstverk som bryter opp med hjemmets interiør, fungerer som en statement piece, eller noe som komplimenterer eksisterende dekor, er sterke farger svaret.

Salke1 henter inspirasjon fra populærkultur, musikk, visuell kunst og arkitektur. Han beskriver det slik «Det fascinerer meg å tenke på hvorfor vi liker det vi liker, og jeg utforsker dette gjennom kunsten min. Disse elementene gir meg en rik palett av ideer som jeg bruker for å skape verk som både fanger tiden nå og da.»

CV:

  • Separatustilling: "Maybe The World Is Yours" - Cube8Gallery Fredrikstad, februar 2024
  • Gruppeutstiling: Hervold Hamar, desember 2023
  • Duoutstilling: «CRIBxSALKE» - Galleri M35 mars 2023
  • Separatutstilling: «Art on 4 Wheels» - Hamar Bertel og Sten, oktober 2022
  • Separatutstilling: "MANIFEST" - Galleri M35 Tjuvholmen, september 2022
  • Debut utstilling: Really not real» - Galleri M35 april 2022.
  • Separatutstilling: "MANIFEST" - Galleri M35 Tjuvholmen, september 2022