Gnist og drivkraft

Vi presenterer en utstilling med Stephen Lee Johannessen. Fra fredag 4 november til søndag 13 desember vil du kunne se og oppleve 13 verk som aldri tidligere er blitt vist frem.

Stephen Lee Johannessen (f. 1992) er en norsk og afro amerikansk kunstner. Hans kunstnerskap og kreative metode har sin rot i hardt arbeid, linjer og fokus i hvert strøk.

Han tror på viktigheten av prosessen man velger i det man skaper og det å ta bevisste steg for sin egen kreative prosess, men også å følge sin intuisjon blindt for å framheve en stil som er bevist, samt kaotisk. Stephen er opptatt av romantikken som knytter mennesker til historiske, kulturelle og ulike miljøer sammen. Han jobber primært med blyant og akryll på lerret. Bildene beskriver ofte scener med byer og mennesker som samspiller med hverandre, kanskje vi kjenner dem igjen, kanskje ikke.

"Jeg liker å tenke at det er en slags dybde og et mørke i mine verk, et stabilt mørke som gjør mitt kunstneriske utrykk mulig. Som en metafor for hvordan min kreative metode har utviklet seg igjennom en stigmatisert oppvekst. Jeg trekker tråden mellom mine mørke dager som en ung svart gutt i et typisk norsk nabolag med en far som hadde en mental sykdom de fleste ser på som en dødsdom, og en familie som var fragmentert. Tålmodighet til å skape og stole på prosessen er noe jeg mener ble født da jeg så at det å være kreativ var essensielt. Min kunstneriske vei har dermed utviklet seg mellom ting jeg ikke forsto og det jeg erfarte og opplevde."

Vi ønsker deg velkommen til utstilling på Fru Kroghs Brygge 2, på Tjuvholmen.

Stephen Collection