Barnslig

Hilde Elise Vie også kjent ved kunstnavnet Barnslig, kommer opprinelig fra en liten landsby på østlandet. I 2008 flyttet hun til Bergen for å studere og siden blitt værende.

Hun studerte illustrasjon ved NKF i Bergen, og fullførte en Bachelor i Fine Arts fra Deakin University, Melbourne, Australia. Deretter tok hun en Bachelor i Visuell Kommunikasjon ved Kunst og Designhøgskolen i Bergen.

Barnslig debuterte med kunst i Bergens gater i 2010. Det startet med kilstremeker og paste-ups på gaten, så fant hun interessen for spraymaling og veggmaleri. Motivene hennes er ofte av morsomme og søte figurer. Hun har en presis strek og lager fantasifulle karakter i spreke fargekombinasjoner. Gjennomgangstema i kunsten er 90talls nostalig, monstre, antropomorfisk mat, verdensrommet og positive budskap. Siden 2016 har hun sammen med to kolleger drevet illustrasjonsgalleriet Blekk i Bergen. Her har hun stilt ut og solgt egne og andres kunstverk. Galleriet fungerer også som ateliér og produksjonslokale for kunsteren. 

Barnslig har alltid likt å tegne og male, denne interessen har vært utgangspunktet for hennes arbeid som kunstner. Hun jobber med kunst i ulike former som bl.a maleri, veggmaleri, illustrasjon og som kursholder innenfor disse. Kunstneren lager også en rekke illustrerte produkter som klistremeker, t-skjorter, kopper og mer.

Barnslig Collection