Anna Frøiland

Anna Frøiland (f. 1998) er født og oppvokst i Sandnes og har de senere årene bodd i Oslo, hvor hun for øyeblikket tar en master i Design ved AHO (Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo). I tillegg til å lage kunst, har hun arbeidet som grafisk designer og illustratør siden starten av 2020. 

I forberedelsen til opptaksprøven til AHO, tok Annas interesse for tegning og formgiving seg opp for alvor. Hun utforsket ulike typer media i sin kunstformidling, og drev primært med tusj og akryl på papir. 

Etter hvert har Anna beveget seg over til lerret, og utviklet interessen for større kunstuttrykk. I dag bruker hun hovedsakelig akryl, kritt, blyant og tusj på sine verk, i tillegg til å jobbe med digital kunst på Ipad og i Adobe. 

Annas bilder er inspirert av hverdagens inntrykk og narrativer. Gjennom sin illustrative og nærmest karikatur-aktige tegnestil, formidler Anna sitt perspektiv og fortolkning. 

Fargesammensetninger, stil og budskap kjennetegner Annas verker. Særlig ofte den ene tydelige detaljen som er repetert utallige ganger i bildet, og den svært organiske streken hun bruker når hun maler mennesker og dyr. Intet kunstverk by Anna Frøiland er dessuten komplett uten en tykk, iøynefallende outline.